Simcon a legjobbak közt

A németországi 26. TOP 100 innovációs versenyben, a Cadmould fröccsöntés szimulációs szoftvert fejlesztő Simcon kunststofftechnische Software GmbH a legjobbak közé került. A cég díjat a frankfurti Jahrhunderthalle-ban Rang Yogeshwar-tól, a verseny mentorától, és Prof. Dr. Nikolaus Franke-tól, a vállalat összehasonlító tudományos igazgatójától vehette át. A TOP 100 tudományos rendszer alapján értékeli a kis- és középvállalkozások innovációs menedzsmentjént és az ebből eredő sikeres innovációkat. A független kiválasztási folyamatban a 43 alkalmazottal rendelkező vállalat elnyerte az “Outward looking/Open innovation” and “Climate of innovation” díjakat.
A Simcon kunststofftechnische Software szoftvereket fejleszt ki a fröccsöntési folyamat szimulálására és ezeket tesztelési feladatokkal, mérnöki szolgáltatásokkal és sorozatgyártás-optimalizálással kombinálja - ez világszerte egyedülálló. A kihívás nemcsak az alacsony költségű, környezetbarát módon és funkcionális vagy esztétikai hibák nélküli műanyag alkatrészek gyártása, hanem annak biztosítása is, hogy az alkatrészek vetemedés és zsugorodás után is a megfelelő méreteket tartsák. A TOP 100 cég által gyártott iparági szoftver képes pontosan szimulálni ezt a folyamatot, elkerülve ezzel a helyzetet, amikor a fröccsöntő szerszámot többször is javítani kell.
Az innovációk terén a cég a 43 alkalmazottja által felvetett sok ötletre, valamint az olyan vállalatokkal, mint például az Arburg és a HELLA, valamint az Aacheni Egyetem világszerte vezető Műanyagfeldolgozó Intézetével működő kapcsolatára támaszkodik. „Nemzeti és nemzetközi kutatási projektjeink révén innovációnkkal vezető szerepet töltünk be versenytársaink közt” - mondja Dr.-Ing. Paul F. Filz. A Simcon cég innovatív belső eszközöket használ a projekttervezéshez és a belső kommunikációhoz.
A cég vezetése legalább az évente kétszer végzett teljesítményértékelés során megosztja céljait az alkalmazottakkal és megkérdezik a véleményüket . „Azt a kérdést tesszük fel mindenkinek: Mit változtatna meg, ha egy napig ő lenne a vállalat vezetője?” - magyarázza Dipl.-Psych ügyvezető igazgató, Ines Oud. Ez nem ritkán olyan jó ötleteket eredményez, amelyeket később a gyakorlatban is alkalmaznak.

2019.07.19 14:00