..

Simcon a legjobbak közt

A németországi 26. TOP 100 innovációs versenyben, a Cadmould fröccsöntés szimulációs szoftvert fejlesztő Simcon kunststofftechnische Software GmbH a legjobbak közé került.

Bővebben

VMAP projekt: A Simcon szoftver-szabványt fejleszt

A Simcon - a műanyag alkatrészek fröccsöntésére szolgáló szimulációs szoftverek (pl. Cadmould) vezető szállítója - immár 30 nemzetközi partnerrel állt össze a VMAP (Virtuális anyagmodellezés a gyártásban) projektben. A partnerek célja, hogy egységes, gyártófüggetlen szabványt dolgozzon ki az optimális adatcserére a fejlesztési és gyártási folyamatokhoz, amelyek számítógéppel támogatott mérnöki tevékenységet (CAE) alkalmaznak. A Simcon Cadmould fröccsöntés szimulációs szoftvere a műanyagipar kulcsfontosságú fejlesztési eszköze.

Bővebben

Cadmould-ot használnak az Arburg fröccsöntő gépei

Az Arburg új mérföldkövet állított fel a fröccsöntési segédfunkciók terén, az Allrounder fröccsöntő gépek Gestica vezérlőrendszerébe integrálták a fröccsöntés-szimulációt. Az új lehetőség alapjait már 2018-ban ismertették, a 2019 márciusában megrendezett Technology Days kiállítás során pedig bemutatták a következő fejlesztési szakaszt: a szerszámkitöltési szimuláció megjelenítése közvetlenül egy működő Allrounderen. A kifinomult és összetett projekthez az Arburg együttműködik a Cadmould-ot fejlesztő Simcon céggel, amely sokéves tapasztalattal rendelkezik a fröccsöntő iparban.

Bővebben

CAD szoftver formakövető hűtéshez

A Cimatron hatékony megoldást kínál a formakövető hűtések tervezéséhez.

Bővebben

Now possible: Simulation of cooling with Hasco TempFlex hoses

The new simulation software, Cadmould Version 11 from Simcon with its vastly extended 3D T-Box, now also calculates mold cooling with Hasco TempFlex hoses. The conformal routing of the cooling fluid in the injection mold can now be optimized at an early stage in a cost-efficient manner.

Bővebben

Szerszámgyártás? HAAS gépek Cimatron CAD/CAM szoftver megoldással a jó válasz!

Megjelent a CNC Media honlapján a Haas szerszámgyártó céggel közös cikkünk. Szerszámgyártás? HAAS gépek Cimatron CAD/CAM szoftver megoldással a jó válasz!

Cikk megtekintése

Cadmould Version 11 Webinar

Kérdése van a Cadmould Version 11 új szolgáltatásairól? Ismerje meg a Cadmould újdonságait a Simcon szakértője, Angela Kriescher angol nyelvű előadásában.

Bővebben

Ipar napjai - MACH-TECH kiállítás 2019

Cégünk ismét részt vesz az IPAR NAPJAI - MACH-TECH 2019. május 14-17. között megrendezésre kerülő kiállításon. Várunk standunknál minden érdeklődőt, ahol bemutatjuk forgalmazott programjainkat, a Cadmould-ot, a Cimatron-t, valamint cégünk szolgáltatásait, fröccsöntőszerszám-tervezést és -gyártást.

Bővebben

Ipar napjai - MACH-TECH kiállítás 2017

Örömmel értesítjük kedves partnereinket, hogy cégünk ismét részt vesz az IPAR NAPJAI - MACH-TECH 2017. május 9-12. között megrendezésre kerülő kiállításon. A kiállítás címe: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1101 Budapest Albertirsai út 10. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az A pavilon 304E standján!

Bővebb információ a rendezvény honlapján